Mesures COVID19

Com ja sabeu, aquests dies han sortit les primeres informacions referents al lleure d’aquest estiu. Per una banda, s’ha confirmat que es podran dur a terme activitats de lleure, entre elles, els Casals d’Estiu. I, a més, s’ha fet públic per part del Departament d’Infància i Joventut, avalat per Salut i el PROCICAT, el marc de referència que regularà les activitats d’estiu en aquest context d’excepcionalitat, mentre es confeccionen els protocols específics per a cada activitat de lleure. 

Per la nostra banda, aquests dies hem estat analitzant i valorant els diferents criteris que marca aquest document:

Realització d’activitats de lleure a partir de la fase 3 de desconfinament

Grups de fins a 10 infants

Manteniment de 2 metres de distància física entre tots els participants i els monitors/es

Creació i aplicació de protocols de seguretat i higiene, manipulació d’aliments i desinfecció d’espais

Formació de l’equip de monitors/es en les mesures de protecció per part del Departament de Salut

Rentat de mans sistemàtic i desinfecció del material i espais que s’utilitzin

Ús de mascaretes quan no es pugui garantir la distància mínima de seguretat

Comprovació diària de l’estat de salut dels participants i monitors/es

Signatura per part de les famílies d’una declaració responsable segons la qual els seus fills/es reuneixen els requisits de salut (no simptomatologia compatible amb la COVID-19 i no contacte amb cap positiu durant els 14 dies anteriors) i de coneixement del context de la pandèmia actual

Carnet de vacunes actualitzat per part de tots els participants almenys 15 dies abans de l’inici de l’activitat

Després de valorar detingudament i a consciència tots aquests requisits, podem dir que ens veiem capaços de tirar endavant el notre casal. Som conscients que l’exigència més important que haurem d’afrontar serà la del distanciament físic.  No obstant, estem davant d’una nova realitat, que no sabem fins quan durarà i a la qual haurem d’aprendre a adaptar-nos i aconseguir que aquest distanciament físic no es converteixi en distanciament social i emocional.

Per la nostra part, estem esperant a rebre el protocol específic de Salut, Infància i Joventut referent als campaments, per tal de seguir avançant en l’elaboració de totes aquestes mesures i adaptacions. Com sempre si teniu qualsevol pregunta us podeu posar en contacte amb nosaltres.

Esperem que us animeu i poguem retrobar-nos aquest estiu.

VOLS REBRE MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL NOSTRE CASAL?